26.02.2012

La Boqueria. Barcelona

Part 3. Seafood










La Boqueria. Barcelona

Part 2. Meat





La Boqueria. Barcelona

 Part 1. Fruits & Vegs















Mistral. Stockholm


Crispy potatoes skins.
Chrupiące skórki z ziemniaków z owocami lasu.

Baked and gently pan fried onions, Jerusalem artichoke, apples, coffee.
Pieczona i smażona słodka cebula, topinambur, jabłko, kawa i listki szałwi.

White root vegetables,  yoghurt, egg yolk, seaweed butter and berry puree.
Pieczony seler i czarna rzepa, żółtko confit, emulsja z czarnej porzeczki, suszony jogurt naturalny, sól z alg morskich, gwiazdnica.

Baked beets with raw lamb, milkskin and red fat.
Pieczone czerwone buraki, peklowana jagnięcina, kożuch z mleka krowiego, skwarki z jagnięciny. Podane z herbatą silver needle.

Cabbage with raw lamb, whipped cream and dried fish roe.
Grilowana, surowa i suszona kapusta, śmietana, chrupiący jarmuż, jagnięcina, puder z suszonej ikry.
Predessert.
Unsweetened pumpkin.
Różne formy dyni bez dodatku cukru.
Marynowana, świeża, karmelizowana, sorbet z dyni.

Jerusalem artichoke ice-cream and milk.
Lody i mleko z topinamburu.

Chocolate chantilly.
Czekoladowe chantilly.



 Wino:
  Stephane Tissot vin jaune 1985
  Stephane Tissot Tour de Couron 2004
  Fancoise Bedel 2002
  Pierre Frick Tokay-Pinotgris VT 2002



Sockenvägen 529
111 28 Stockholm
Sweden
+46 08-10 12 24