Part 3. Seafood
26.02.2012
Mistral. Stockholm
Crispy potatoes skins.
Chrupiące skórki z ziemniaków z owocami lasu.
Baked and gently pan fried onions, Jerusalem artichoke, apples, coffee.
Pieczona i smażona słodka cebula, topinambur, jabłko, kawa i listki szałwi.
White root vegetables, yoghurt, egg yolk, seaweed butter and berry puree.
Pieczony seler i czarna rzepa, żółtko confit, emulsja z czarnej porzeczki, suszony jogurt naturalny, sól z alg morskich, gwiazdnica.
Baked beets with raw lamb, milkskin and red fat.
Pieczone czerwone buraki, peklowana jagnięcina, kożuch z mleka krowiego, skwarki z jagnięciny. Podane z herbatą silver needle.
Cabbage with raw lamb, whipped cream and dried fish roe.
Grilowana, surowa i suszona kapusta, śmietana, chrupiący jarmuż, jagnięcina, puder z suszonej ikry.
Predessert.
Unsweetened pumpkin.
Różne formy dyni bez dodatku cukru.
Marynowana, świeża, karmelizowana, sorbet z dyni.
Jerusalem artichoke ice-cream and milk.
Lody i mleko z topinamburu.
Chocolate chantilly.
Czekoladowe chantilly.
Wino:
Stephane Tissot vin jaune 1985 Stephane Tissot Tour de Couron 2004 Fancoise Bedel 2002 Pierre Frick Tokay-Pinotgris VT 2002
Sockenvägen 529
111 28 Stockholm
Sweden
+46 08-10 12 24
111 28 Stockholm
Sweden
+46 08-10 12 24
Subskrybuj:
Posty (Atom)