Bread & butter.
Chleb i trzy rodzaje masła: solone, grzybowe i o smaku boczku.
Amuse bouche 1
Duck cassonade.
Zupa z kaczki z pudrem grzybowym.
Amuse bouche 2.
Wafelki z buraka z kozim serem, kaszanka, mus z węgorza, foie gras z orzechami laskowymi.
Raw turnip salad.
Sałatka z rzepy, kasztany, mus z migdałów.
Roast Foie Gras.
Smażona wątróbka kacza z tymiankowym sabayon i pieczonymi cebulami ( 6 różnych odmian).
Venison tartar.
Tatar z jelenia, puree z orzechów laskowych, mus ze szczawiu, orzechy włoskie.
Roast John Dory.
Smażony piotrosz, chipsy z kalafiora, puree z brązowego masła i mleko z kalafiora.
Romney lamb.
Jagnięcina, mleko owcze, anchois, czosnek confit, czosnek niedzwiedźi.
Candied beetroot.
Gotowany czerwony burak, parfait z jogurtu naturalnego, kandyzowane buraki, syrop z Porto.
Petit fours.
Rozczarownie i jeszcze raz rozczarowanie.
Za duże porcje (jak na menu degustacyjne), do końca nie przemyślane połączenia (jagnięcina z anchois), przesmażone foie gras i momentami zbyt dużo składników na talerzu (deser).
Marnie jak na szefa kuchni jakim jest/był Tom Aikens.
Tom Aikens Restaurant
Elystan Street
London SW3 3NT
London SW3 3NT